HiPP Mlado povrće
HiPP više od BIO:
HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.
HiPP Mlado povrće, idealna za početak dohrane
- u HiPP BIO kvaliteti
- bez dodatka soli - kako se i preporučuje za početak dohrane
- samo odabrano, blago povrće se pasira dok ne postane fino kremasto i okusa koji odgovara djetetu
- alfa-linolenska kiselina (omega 3 masna kiselina) - važna za razvoj mozga i živčanih stanica
- sastojci prirodno ne sadrže gluten
- bez aroma, bez konzervansa **, bez boja **
**prema zakonu
Sadrži | 190g |
---|---|
Preporučeno vrijeme hranjenja | U podne, U posljepodnevnim satima, Između obroka |
Glavni sastojci | Mrkva, Grašak, Krumpir |
Više informacija | Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF) |
Broj artikla: 4070
Meso je dobar izvor željeza, te ga tijelo malog djeteta može dobro iskoristiti. Željezo je važno za proizvodnju krvi i transport kisika od svih organa u tijelu, uključujući i mozak u optimalnoj količini. Još u utrobi, beba je stvorila zalihu željeza, ali otprilike do šestog mjeseca, zaliha se potroši. Tijelo ne može samo proizvesti željezo, pa ga treba nadomjestiti hranom.
Za više informacija, kliknite ovdje.
Pedijatri i nutricionisti preporučuju uvođenje dopunske prehrane nakon 4. do 6. mjeseca starosti djeteta. Iste su preporuke i za djecu s povećanim rizikom od alergija. Kasnije uvođenje dopunske prehrane ne pruža bolju zaštitu od alergija. Ako razmišljate kada treba započeti sa dopunskom prehranom ovisno o djetetovim potrebama i razvoju, posavjetujte se sa svojim pedijatrom. Postoje određeni znakovi koji nam pomažu prepoznati kada je dijete spremno za uvođenje dopunske prehrane:
- samostalno drži glavicu
- sjedi uz potporu
- pokazuje interes za drugom hranom i sposobno je jesti sa žlicom
HiPP BIO mrkve trebaju umjerenu klimu kako bi dobro rasle. Posebno napreduju na zdravom tlu bez kamenja, koje nije previše pjeskovito. U Srednjoj Europi - osobito u Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Mađarskoj, Češkoj i Poljskoj - pronašli smo idealne uvjete za uzgoj naših mrkvi.
HiPP BIO grašak voli pjeskovito tlo koje dobro zadržava vodu i umjerenu klimu s temperaturama oko 15 do 20 stupnjeva Celzija. Zbog toga, HiPP poljoprivrednici uzgajaju grašak u Njemačkoj, Nizozemskoj, Austriji i Mađarskoj. Idealno vrijeme branja određuje se čvrstoćom BIO graška, koja se mjeri kontinuirano. Kada se postigne optimalna čvrstoća, berba se odvija unutar nekoliko sati. Svježe ubrani BIO grašak ima ograničeni rok trajanja, te se odmah nakon berbe vozi do mjesta obrade, što mora biti u krugu od 30km. Na ovaj način HiPP jamči visoku kvalitetu i svježinu.