HiPP Zobeni smoothie s breskvom, jabukom i bananom
HiPP više od BIO:
HiPP BIO Znak jamči najvišu kvalitetu koja je i iznad EU zahtjeva za BIO uzgoj.
HiPP BIO Zobeni smoothie od breskve, jabuke i banane s napitkom od zobi – idealan voćni međuobrok
- 100% biljnog podrijetla
- bez dodanog šećera - sastojci prirodno sadrže šećer
- za male i velike ljubitelje smoothia
- u praktičnoj tubici kada ste u pokretu
- u HiPP BIO kvaliteti
- vegetarijanski i veganski proizvod
Sadrži | 120 ml |
---|---|
Preporučeno vrijeme hranjenja | U podne, Između obroka |
Glavni sastojci | Jabuka, Banana, Breskva, Žitarica |
Više informacija | Za više informacija pogledajte deklaraciju (PDF) |
Broj artikla: DA84007
Tvrdnjom "bez dodanog šećera" na našim proizvodima označavamo da nisu dodani sastojci kao što su konzumni šećer, fruktoza ili sirup. Šećer sadržan u proizvodima dolazi 100% iz prirodnih sirovina koje se u njemu prerađuju, na primjer, prirodno prisutan šećer u voću.
HiPP BIO jabuke trebaju dovoljno oborina za rast i sazrijevanje. Međutim predugačke faze vlažnosti nisu dobre za njih jer potiču rast gljivica. Ljeti jabuke trebaju toplinu kako bi se razvila pravilna ravnoteža između sadržaja šećera i kiselosti. Kad je u pitanju njihova podnošljivost niskih temperatura, jabuke su vrlo osjetljive. Ovisno o razdoblju mraza potiče se njihovo pravovremeno i redovito cvjetanje. Mraz tijekom cvatnje je nešto što jabuke ne mogu podnijeti. Kako bismo ispunili naše visoke standarde kvalitete tijekom cijele godine, uvozimo naše jabuke iz BIO voćnjaka Austrije, Gruzije, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Srbije, Turske i Ukrajine – i u izuzetnim okolnostima, također i s južne polutke. Gdje god je to moguće, preferiramo jabuke iz mješovitih voćnjaka budući da su oni od velike ekološke važnosti za očuvanje starih sorti, a istodobno pružaju i važna staništa za insekte i ptice.
Više od 20 godina HiPP BIO banane gotovo su isključivo uzgajane u prirodnim uvjetima u brdovitim džunglama u Kostarici. Ovdje posebno dobro rastu jer im odgovara hladovina šumskih giganta, drveća koje raste i do 50m visine. U usporedbi s konvencionalnim plantažama, stabla banana rastu izolirano, udaljena jedna od drugih, te u mješovitim plantažama. Na taj način, biljke zaražene bolestima od raznih štetočina mogu se ukloniti, a daljnje širenje bolesti se može spriječiti. Uzgojem u skladu s prirodom, štitimo prirodna staništa životinja i biljaka, te čuvamo jedinstvenu bioraznolikost džungle. HiPP BIO banane dobivamo i iz Ekvadora.
Kako bi rasle i sazrijevale, HiPP BIO breskve trebaju bogata i topla tla te dobru opskrbu vodom. Tek tada mogu razviti svoj slatki okus i sočnost. Ne smeta im umjerena hladnoća na početku sezone, dok god je par tjedana prije berbe lijepo i toplo vrijeme. Naše HiPP BIO breskve rastu u Italiji i Španjolskoj.
HiPP BIO zob preferira vlažne i hladne vremenske uvjete na mjestima koja imaju dobru opskrbu s vodom. Osim toga nije zahtjevna žitarica. HiPP zob uzgaja se u Njemačkoj, Poljskoj, Litvi, Češkoj i Švedskoj. Usjev se bere između srpnja i kolovoza. Nakon toga se čisti i čuva na suhom mjestu.
Budući da je za tubice potrebno vrlo malo ambalažnog materijala po gramu sadržaja, njemački Pravilnik o ambalažnom otpadu smatra tubice „ekološki povoljnim“ oblikom pakiranja za jednokratnu upotrebu. Osim korištenja materijala za pakiranje, transport nudi još jednu prednost. Sveukupno, tubice zahtijevaju 90% manje transporta po toni proizvoda dok su još prazne. Nakon što se tubice napune, one zauzimaju više prostora u kamionu. Međutim, manja težina tubica znači da je kamionu potrebno i manje energije za transport svog tereta, jer je ukupna težina po utovaru gotovih proizvoda pri isporuci 20% manja. Naravno, to također znači da se za transport proizvoda troši znatno manje goriva. Uskoro: doći će do postupnih promjena u našem pakiranju. Želimo da roditelji i potrošači imaju mirnu savjest pri kupnji proizvoda u plastičnoj ambalaži. S jedne strane, ponovno ćemo se više oslanjati na staklenu ambalažu. S druge strane, koristit ćemo ambalažne materijale koji se mogu reciklirati kako bismo promovirali proces recikliranja, dok ćemo u isto vrijeme razvijati ambalažu koja je izrađena od obnovljivih sirovina (npr. drvo i trava) bez korištenja resursa koji se mogu koristiti za hranu. Počet ćemo 2020., a do 2025. želimo da se sva naša ambalaža može reciklirati kao i naše staklenke.