Kozje mlijeko postaje sve popularnije u Njemačkoj. Još 2012. godine Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) klasificirala je kozje mlijeko kao siguran i prikladan izvor proteina za mliječne formule1.
Kozje mlijeko općenito sadrži mnoge vrijedne hranjive tvari: između ostalog i prirodno visokokvalitetan protein, koji je zbog svog sastava posebno lako probavljiv. Dobra podnošljivost proteina kozjeg mlijeka proizlazi iz činjenice da se radi pretežno o A2 beta-kazeinu, koji je strukturno usporediv s beta-kazeinom koji se nalazi u majčinom mlijeku i doprinosi boljoj probavljivosti. Osim toga, kozje mlijeko osigurava važne vitamine i mineralne tvari, kao i veći sadržaj prebiotičkih dijetalnih vlakana od kravljeg mlijeka.
HiPP mliječne formule od BIO kozjeg mlijeka2 mogu se koristiti kao alternativa standardnim mliječnim formulama u slučajevima kada je beba osjetljiva na njih ili preferira blag okus kozjeg mlijeka ili, naravno, ako roditelji preferiraju prehranu svoje bebe na bazi kozjeg mlijeka.